Γεωργιάδης για μεταναστευτικό: Επιβάλλεται η χάραξη μιας συγκροτημένης πολιτικής, μακριά από εξάρσεις και ακρότητες

Η Κύπρος είναι χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ήδη σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και επιβάλλεται πράγματι η χάραξη μιας συγκροτημένης πολιτικής, μακριά από εξάρσεις και ακρότητες αλλά και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες που οδηγούν στην υποβάθμισης του προβλήματος. Το πλαίσιο που έχει σήμερα ανακοινώσει ο Υπουργός Εσωτερικών είναι αναγκαίο, είναι σωστό και μας ικανοποιεί, ανα΄φερει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ,  Χάρης Γεωργιάδης για μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Η ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση αποτελεί κορυφαία ευρωπαϊκή πρόκληση. Η Κύπρος είναι χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ήδη σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος. Προκύπτει ζήτημα ασφάλειας, κίνδυνος δημογραφικής αλλοίωσης και υπέρμετρο οικονομικό κόστος.

Και επιβάλλεται πράγματι η χάραξη μιας συγκροτημένης πολιτικής, μακριά από εξάρσεις και ακρότητες αλλά και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες που οδηγούν στην υποβάθμισης του προβλήματος. Εξάλλου, για να συνεχίσουμε να επιτελούμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον προς όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, πρέπει με αυστηρότητα να ελέγξουμε όσους θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή.

Το πλαίσιο που έχει σήμερα ανακοινώσει ο Υπουργός Εσωτερικών είναι αναγκαίο, είναι σωστό και μας ικανοποιεί. Την ίδια ώρα θεωρούμε επιβεβλημένη την συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση. Προσυπογράφουμε τις ξεκάθαρες θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προσβλέπουμε στις επικείμενες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.