ΔΗΚΟ: Έστω και αργά η Κυβέρνηση παρουσίασε τα ορθά μέτρα για το μεταναστευτικό

Έστω και αργά, η κυβέρνηση παρουσίασε ορθά μέτρα, για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, τόνιοσε σε δήλωσή του ο αντιπροέδρος του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Δαμιανού.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πολλές από τις εισηγήσεις μας όπως αυτές περιλαμβάνονται στην πεντασέλιδη επιστολή που απέστειλε στις 9 Μαρτίου 2020, ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μεταξύ αυτών είναι ο καθορισμός αυστηρότερων κριτηρίων για ξένους φοιτητές, η άμεση πρόσληψη επιπρόσθετων εξεταστών αιτήσεων ασύλου, η εφαρμογή ταχύρρυθμης διαδικασίας για ασφαλείς χώρες που δεν παράγουν ψηλά ποσοστά ατόμων που χρήζουν προστασίας και ασύλου και η σωστή φύλαξη και επιτήρηση κατά μήκος της «πράσινης γραμμής».

Αδιαμφισβήτητα το Δημοκρατικό Κόμμα ασκώντας υπεύθυνη και παραγωγική αντιπολίτευση έχει συμβάλει στον καταρτισμό ενός πιο αποτελεσματικού σχεδίου δράσης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν εκκρεμούσες και μελλοντικές διαδικασίες. Αναμένουμε τη λήψη μέτρων και για τον μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν περάσει τις διαδικασίες με το προηγούμενο καθεστώς. Ως ΔΗΚΟ έχουμε εισηγηθεί τη δημιουργία συντονιστικού φορέα μετανάστευσης ένταξης ασύλου, την υποχρεωτική εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, την υποχρεωτική «εθελοντική» εργασία για όσους λαμβάνουν δημόσια βοηθήματα και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Έστω και αργά, η κυβέρνηση άρχισε να ενεργεί προς την ορθή κατεύθυνση. Τα στοιχεία που ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών έχει παρουσιάζει, δείχνουν ότι επι σειρά πολλών ετών η κυβέρνηση γνώριζε την έκταση και την τάση του προβλήματος και δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε να διαχειριστούμε μια διογκωμένη κρίση.

https://www.facebook.com/diko1976/videos/2637122363171195/