Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Ορατές οι επιτυχίες των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Για ορατές επιτυχίες των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρέσβη, Παναγιώτη Ζωγράφο, τον οποίο δέχθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, σε δηλώσεις του ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, υπό τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει επιτύχει να οδηγήσει με ασφάλεια το ελληνικό πλοίο εν μέσω τρικυμίας και έχει ήδη επιτύχει να διανύσει μεγάλο μέρος του δρόμου των μεταρρυθμίσεων. Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε τον πλήρη σεβασμό μας στον ελληνικό λαό και υποβάλλουμε τα σέβη μας στην ελληνική κυβέρνηση».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου με μεγάλη επιτυχία. Αλλά υπάρχει ακόμη ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Η τρόικα και οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ελλάδα τη βοήθεια τους».

Αναφερόμενος σε συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Σόμπλε, είπε ότι είχαν συμφωνήσει να τεθεί «ως προτεραιότητα» η ενίσχυση συνθηκών «που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη και θα καταπολεμήσουν τόσο την ανεργία, όσο και τη νεανική ανεργία» και ανέφερε σχετικά με την επίσκεψη του στην Αθήνα, ότι οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Eurogroup και του Ecofin την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Η επίσκεψη θα γίνει εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει στην Ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εν μέσω κινητοποιήσεων, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από την περασμένη Τρίτη.

Σήμερα στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα, ενώ στις 7μμ, το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στις 7:30μμ είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό την προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη στάση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, να αναμένεται να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις.