Παρέμβαση εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας για τις ΚΑ ζητά η ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ-ΣΕΚ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Βουλής ζητά η ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ-ΣΕΚ με αφορμή τις εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από το κτίριο της Βουλής.

Σε ανακοίνωση η ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ-ΣΕΚ καλεί τη Βουλή και ιδιαίτερα την Επιτροπή Οικονομικών “να ενεργήσουν κατά τρόπο που να διαφυλαχθούν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες προωθώντας το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης των συμβαλλομένων μερών”.

Καλείται ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “όπως παρέμβει καταλυτικά για τη δημιουργία των αναγκαίων και ικανών συνθηκών που θα εγγυούνται τη βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών και θα διασφαλίζουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων της 12/4/2013”.

Η συντεχνία καλεί τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές να συμμετάσχουν στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή στις 10:30 π.μ με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών.

Εκφράζεται ακόμη απογοήτευση για την άρνηση της Διυπουργικής Επιτροπής να εφαρμόσει τη συμφωνία υψηλού επιπέδου Κυβέρνησης – Συντεχνιών που έγινε στις 12/4/2013 και η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Γίνεται λόγος για αθέτηση των διαβεβαιώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ που δόθηκαν στην ηγεσία της ΣΥΝΥΚΑ – ΟΗΟ – ΣΕΚ αναφορικά με την επίδοση των επιστολών αποχώρησης αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους ηγέτες των Συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ, την επόμενη Πέμπτη, παραπλανώντας, όπως αναφέρεται, τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Η ΣΥΝΥΚΑ – ΟΗΟ – ΣΕΚ δηλώνει απερίφραστα πως σε αυτό το στάδιο “θα αποφύγει ενέργειες οι οποίες θα δώσουν άλλοθι σε όσους ενδόμυχα ευελπιστούν και στοχεύουν στο κλείσιμο της εταιρείας εξαποστέλλοντας στην ανεργία το σύνολο των 1000 περίπου εργαζομένων”.