Γεννήθηκε υγιές μωρό χάρη στο κοινωνικό ιατρείο

Το Κοινωνικό Ιατρείο των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης είχε τη χαρά να υποδεχτεί το πρώτο του μωράκι, ένα υγιές κοριτσάκι. Οι νέοι γονείς λόγω χρεών προς το ασφαλιστικό τους ταμείο συνάντησαν την άρνηση του δημόσιου μαιευτηρίου να τους αναλάβει και κατέφυγαν στο Κοινωνικό Ιατρείο. Με τη μεσολάβηση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου ιδιωτικό μαιευτήριο ανέλαβε τα έξοδα του προγεννητικού ελέγχου, που οι νέοι γονείς δεν είχαν μπορέσει να κάνουν μέχρι τον 7ο μήνα, αλλά και του τοκετού. Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους να σταματήσει ο εφιάλτης των ανασφάλιστων:

“Είχαμε την μεγάλη χαρά πριν από λίγες μέρες να γεννηθεί ένα μικρό κοριτσάκι με την βοήθεια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.  Πριν από 2 μήνες είχε προσέλθει στο ιατρείο μας ένα ζευγάρι, που όχι μόνο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει για τα έξοδα του τοκετού, δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ούτε προγεννητικό έλεγχο μέχρι τον 7ο μήνα της κύησης.

Η ιστορία του ζευγαριού παρόμοια με αυτή των εκατοντάδων ασθενών που εξυπηρετούμε κάθε μήνα.  Είχαν ένα κατάστημα το οποίο έκλεισε και παράλληλα χρέη προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, με αποτέλεσμα να μείνει η οικογένεια χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.  Το μόλις τριών ετών παιδάκι τους δεν είχε κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Το ζευγάρι απευθύνθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο και τους απέκλεισε, αφού δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα, χωρίς να τους δώσει καμία εναλλακτική λύση.

Το ιατρείο μας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος του προγεννητικού ελέγχου αλλά και του τοκετού.  Έτσι μπόρεσε να έρθει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η πολιτική που οδηγεί στον αποκλεισμό από το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει ως απόρροια  το να βιώνει μια γυναίκα αυτό που θα έπρεπε να είναι η πιο ευχάριστη περίοδο της ζωής της, η εγκυμοσύνη, ως ένα πραγματικό εφιάλτη.

Η πολιτεία οφείλει να δώσει ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και να δώσει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται στο σύνολο τους από το δημόσιο σύστημα υγείας.”

Τηλέφωνο Γραμματείας Κοινωνικού Ιατρείου
210-9631-950