Γενεύη: Με το «σήμα της νίκης» προσήλθε στη διάσκεψη ο Τατάρ

Γενεύη: Με το «σήμα της νίκης» προσήλθε στη διάσκεψη ο Τατάρ

Προκλητικός ο τουρκοκύπριος ηγέτης εμφανίστηκε στη άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό στη Γενεύη. Χθες σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον   ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «εξηγήσαμε τις θέσεις μας, χωρίς να λυγίσουμε»

«Εξηγήσαμε τις απόψεις μας χωρίς να λυγίσουμε, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ. «Δεν χρειάζεται να σας επαναλάβω τι είπαμε. Διατηρήσαμε τις θέσεις μας. Άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει ότι εμείς είμαστε οι όμηροι συνεχώς στην Κύπρο. Τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα τις κατεύθυνε ο ίδιος».

Δεν γνωρίζει, ανέφερε, τι έγινε προηγουμένως το 1960, δεν ήταν εκεί στο σχέδιο Ανάν, αλλά στο Κραν Μοντάνα ήταν.

Έχει αυτό το αβαντάζ ο κ. Γκουτέρες, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ που διαπίστωσε – όπως είπε – ότι ο ΓΓ ξέρει το θέμα, το Κυπριακό, θα συναντηθεί και με τις δύο πλευρές και αύριο και μεθαύριο «θα το συζητήσουμε εντατικά».

Σήμερα, Ο τ/κ ηγέτης, προσερχόμενος στην σύνοδο της Ολομέλειας στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη, χαιρέτισε τους παρευρισκομένους με το σήμα της νίκης.

Μετά το πέρας της συσυνεδρίας της  ολομέλειας, σε ανάρτησή του στο twitter ο Ερσίν Τατάρ έγραψε:

“Συνεχίζουμε να εξηγούμε τη θέση μας για 2 ισότιμα ​​κυρίαρχα κράτη στη Γενεύη με τις αιτιολογήσεις της”.

Επίσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει ότι η λύση για την Κύπρο θα πρέπει να βασίζεται στο διεθνές ισότιμο καθεστώς και στην κυριαρχική ισότητα δύο πλευρών. Τονίζει επίσης ότι η σταθερότητα για ολόκληρη την περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί.