ΔΗΚΟ: Το ενδιάμεσο πόρισμα δείχνει ότι η παρανομία ήταν συνήθης πρακτική για την κυβέρνηση

Το ενδιάμεσο πόρισμα δείχνει ότι η παρανομία ήταν συνήθης πρακτική για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης

Αν και βρίσκεται στη Γενεύη, ο Γενικός Εισαγγελέας επέλεξε τη χτεσινή μέρα για να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής του μεγάλου σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων. Αναπόφευκτα επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι, σήμερα, να κάνουμε ένα πρώτο σχόλιο. Με μια πρώτη ανάγνωση λοιπόν του ενδιάμεσου πορίσματος:

  1. Διαπιστώνεται ότι η παρανομία εξελίχθηκε σε συνήθη πρακτική της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και ότι η νομιμότητα τηρείτο μόνο σε εξαιρέσεις.
  2. Εντοπίζονται βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, αφού στο πόρισμα καταγράφονται αλλεπάλληλες παράνομες παρεμβάσεις υπουργών και του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, για εξυπηρέτηση μη-δικαιούχων.
  3. Καταγράφονται πάμπολλες περιπτώσεις στις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΔΗΣΥ απέφυγαν να δηλώσουν τη σύγκρουση συμφέροντός τους.
  4. Εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, όχι μόνο για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους Υπουργούς του που λάμβαναν τις αποφάσεις, αλλά και για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό του που αξιολογούν το πόρισμα ενώ ήταν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου όταν αυτό παρανομούσε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιφυλάσσεται να επανέλθει μετά την Πενταμερή της Γενεύης.