Γενεύη: Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Ολομέλειας – Εντατικές διμερείς επαφές

Γενεύη: Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Ολομέλειας – Εντατικές διμερείς επαφές

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της ολομέλειας των μερών που συμμετέχουν στην άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό την οποία εχει συγκαλέσει ,  ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι των Εθνών και σε αυτήν έκαναν παρεμβάσεις ο κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ και οι ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων, της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ΗΒ, Ντομινίκ Ράαμπ. Μετά τη σύνοδο της ολομέλειας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους στενούς του συνεργάτες.

Θα ακολουθήσουν οι διμερείς συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με το κάθε ένα από τα μέρη.

Κατά σειρά ο κ. Γκουτέρες θα δει τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας Ντομινίκ Ράαμπ, τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Εκτιμάται επίσης ότι το  δείπνο  θα είναι καθοριστικό, τύπου «Κραν Μοντανά», και μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να συνεχιστούν οι διμερείς επαφές, είτε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είτε από την Ειδική απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν περισσότερες τέτοιες συναντήσεις το βράδυ, που ενδεχομένως να συνεχιστούν και μετά τα μεσάνυχτα και στις οποίες να εμπλακούν και οι διαπραγματευτές.