Βρετανοί βουλευτές ύποπτοι για παιδεραστία

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε στην διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής «Σήμερα το πρωί», ο παρουσιαστής Φίλιπ
Σόφιλντ. Παρέδωσε προσωπικά  στα χέρια του βρετανού πρωθυπουργού, έναν κατάλογο με τα ονοματεπώνυμα προσωπικοτήτων του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι είναι «ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έδειξε να ταράζεται. Παρέλαβε τον κατάλογο που τού μεταβίβασε ο Σόφιλντ, αλλά διατύπωσε αμέσως την επιφύλαξη ότι οφείλει κανείς να κρατά αποστάσεις από τέτοιες καταγγελίες… Αναφέρθηκε, ιδίως, στην επιφυλακτικότητα με την οποία ο ίδιος αντιμετωπίζει την καταγγελία περί παιδεραστίας σε βάρος υψηλά ιστάμενου Βρετανού πολιτικού καθ’ όλη τη δεκαετία 1970-1980.

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος, εάν δεν τηρήσουμε κάποιες αποστάσεις, να ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών έναντι των ομοφυλόφιλων στη
χώρα μας», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Με ανησυχεί πάντως αυτό που κάνετε, να ανασύρετε από το διαδίκτυο έναν τέτοιο κατάλογο…όποιος έχει στοιχεία για παιδεραστία (. . .) ας απευθυνθεί στην Σκότλαντ Γιάρντ, που είναι η αρμόδια».

Πάντως ο τηλεπαρουσιαστής, που ειδικεύεται στις εκπομπές για παιδιά, ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια διότι ήταν ορατό στους
τηλεθεατές τμήμα του καταλόγου, που έδωσε σε «ζωντανή», απευθείας μετάδοση στον ιδιωτικό σταθμό ITV, στον βρετανό πρωθυπουργό.

«Δεν είχα την πρόθεση να εκθέσω στον τηλεθεατή κάποιο από τα ονόματα στον κατάλογο», είπε ο Σόφιλντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ