Γιατί χρειάζεται πρεσβεία στην Αγία έδρα κύριε Πρόεδρε;

Εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης και σκληρών μέτρων λιτότητας, με στρατιές ανέργων και πολλές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω απο το άλλο, η κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια θέλει να ανοίξει πρεσβεία στη Αγία Έδρα!!

Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι το γιατί χρειάζεται αυτή η πρεσβεία στην Αγία έδρα, αφού οι πολίτες εξυπηρετούνται από τον πρέσβη της Κυπριακής δημοκρατίας που βρίσκεται στη Ρώμη;

Το ξαφνικό άνοιγμα πρεσβείας στο Βατικανό κάποιο σκοπό προφανώς εξυπηρετεί και τον οποίο ο πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να τον εξηγήσει πρώτα στον δύσμοιρο Κυπριακό λαό που υποφέρει από τη κρίση.

Θα πρέπει να εξηγήσει που πάνε τα χρήματα του και πως αξιοποιούνται σε μία τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία και να μην προβαίνει αψήφιστα σε δημιουργία γραφείων και θέσεων ακόμα και εκει που δεν χρειάζονται..

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα πριν λίγο μόλις διάστημα έβαλε λουκέτο σε έξι πρεσβείες και δύο προξενεία της στο εξωτερικό προσπαθώντας να περιορίσει τις πάγιες λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου εξωτερικών.