Βρετανία: Ξέρουν ποιος είναι ο δήμιος Τζον – Δεν μπορούν να τον συλλάβουν

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου οι βρετανικές Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στο να βγάλουν τη μάσκα του «δήμιου Τζον» βρίσκονται , αν και αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των υπολοίπων ομήρων.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει τον βρετανό τζιχαντιστή που πρωταγωνιστεί στα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των δυτικών ομήρων, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους: από την ανάλυση της φωνής του έως δορυφορική παρακολούθηση πάνω από τη Συρία.

Ο «δήμιος Τζον», ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο ίδιος που αποκεφάλισε on camera και τους αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και τον βρετανό Ντέιβιντ Χέινς, φέρεται να ανήκε σε ομάδα τεσσάρων βρετανών τζιχαντιστών, γνωστών και ως «Beatles».

Επισήμως, για λόγους ασφαλείας, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει καμία πληροφορία. Πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο, αποκαλύπτουν στους Times ότι σε αυτή τη φάση η επιχείρηση επικεντρώνεται στην παρακολούθηση κάθε επικοινωνίας του τζιχαντιστή Τζον με τους συνεργάτες τους. Στόχος τους, τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο εντοπισμός των ομήρων, ενώ οποιαδήποτε σύλληψη σε αυτό το στάδιο είναι βέβαιο ότι θα βλάψει την επιχείρηση διάσωσης.