Βρετανία: Διοργάνωσε μεσαιωνική μονομαχία μέχρι θανάτου ανάμεσα σε σύζυγο και εραστή..!

Η γυναίκα που είναι 35 χρονών και μητέρα τριών παιδιών, κινδυνεύει με ισόβια εάν το αγγλικό δικαστήριο την κρίνει ένοχη. Η Άστα Ζισκαουκιένα κατηγορείται ότι διοργάνωσε μεσαιωνική μονομαχία μέχρι θανάτου ανάμεσα στο σύζυγο της Γκερντρίους και τον εραστή της (και πρώην φυλακισμένο) Μάντα Κβεντάρας. Ο νικητής θα την κέρδιζε για πάντα. Για τον χαμένο υπήρχε μόνο ο θάνατος. Και χαμένος ήταν ο σύζυγος της ο οποίος πέθανε μέσα στην πανοπλία του από 35 σπαθιές στο λαιμό και το σώμα.

Όλο αυτό το απίστευτο περιστατικό έγινε στο Ντάρτφορντ του Κέντ. Οι δυο άνδρες εφοδιάστηκαν με μεσαιωνικά όπλα (σπαθιά, τσεκούρια, μαχαίρια) και μονομάχησαν ντυμένοι με πανοπλία για το χέρι της «δεσποσύνης» τους. Η μονομαχία έγινε σε ένα σοκάκι που δεν περνούσε κόσμος.

Ο εραστής και πρώην φυλακισμένος Μάντα, ήταν ο νικητής ο οποίος τελικά πήρε την Άστα και έφυγαν αφήνοντας τον σύζυγο να πεθάνει από αιμορραγία μέσα στην πανοπλία του.

Η αστυνομία που βρήκε το πτώμα λίγες ώρες αργότερα ξεδίπλωσε το κουβάρι και έφτασε μέχρι τη σύζυγο η οποία κατηγορείται με βαριά αδικήματα που μπορεί να επιφέρουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έριξε όλο το βάρος στην Άστα λέγοντας ότι είναι ένα χειριστικό άτομο με έναν διεστραμμένο εγκέφαλο που σκέφτηκε και διοργάνωσε μια τέτοια δολοφονία.