Βουλευτές «Πάπες» σε μια Βουλή … κράτος εν κράτει

Το αλάθητο και το ανομολόγητο συνεχίζουν να απολαμβάνουν κατά την ενάσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι Κύπριοι βουλευτές.

Οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών μοιάζουν στην πλειονότητα τους με σκορπισμένη διαδήλωση. Πολλοί εκπρόσωποι του λαού δεν πατάνε στη δουλειά τους. Όχι όλοι. Και όχι πάντα. Αλλά είναι τραγικό.

Η laimitomos.com είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι πομπώδεις εξαγγελίες του παρόντος Προεδρείου για απουσιολόγιο και αποκοπή αντιμισθίας, παραμένουν «γράμμα κενό περιεχομένου»…

Αβολίδοτα ξανά και ξανά. Ως συνηθίζεται στην Κύπρο.

Απαντάτε μας…

Περιμένουμε απαντήσεις από αυτούς που πρέπει και όπως πρέπει.

Ποιοι βουλευτές έχουν καταγράψει το μεγαλύτερο αριθμό απουσιών;

Ποιο τίμημα είχαν οι απουσίες τους;

Ποιο είναι το ποσοστό παρουσίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές;

Κρατείται κανονικά το περιβόητο «απουσιολόγιο»

Ποιος το ελέγχει;

Οι απαντήσεις είναι γνωστές. Ουδένα εξ αυτών ισχύει.

Κανείς δεν πληρώνει για μη παρουσία. Αντίθετα. Πληρώνεται καλά και ας μην κάνει τη δουλειά του. Πενήντα έξι εκπρόσωποι του λαού. Πόσους εξ αυτών ξέρει όμως ο λαός; Γιατί προτιμούν να είναι εκτός κοινοβουλίου; Σε γάμους. Σε συνεστιάσεις. Σε καθημερινές επαφές με τους ψηφοφόρους τους.

Δεν ξέρετε; Σας απαντώ ευθέως.

Γιατί από την εκλογή τους, από την ίδια κιόλας μέρα, ξεκινά η προεκλογική τους για επανεκλογή. Και όχι η προσπάθεια παραγωγής πολιτικής για το καλό των ψηφοφόρων. Αυτό εξαντλείται με διάφορες επερωτήσεις στο κεφάλαιο Δ, σε διάφορους Υπουργούς οι οποίες αφορούν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Τα «παίρνουν» καλά πάντως…

Χωρίς να κρίνουμε το ύψος της αντιμισθίας, αλλά να επικρίνουμε ότι καλά τα «παίρνουν» αλλά να δουλεύουν για να τα «παίρνουν», υπενθυμίζουμε τις αντιμισθίες των βουλευτών, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.

Βασική αντιμισθία: €3.558

Επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών €1.025

Επίδομα παραστάσεως σε €1.966.

Οδοιπορικά: €850

Και όλα αυτά πρόσθετα ή «πουπανοπρίτζιν» που λέμε στην Κύπρο των όσων απαράδεκτων καταγγέλλει καθεχρονικά ο Γενικός Ελεγκτής για δαπανηρές συνήθειες που συνεχίζονται, πχ. δαπανηρά ταξιδάκια και κεραστικά. Σημειώστε δε ότι είτε Λευκωσιάτης, είτε Παφίτης, ένας βουλευτής τσεπώνει τα…οδοιπορικά.

Τέλεια εεεεε..

Τώρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας αν πρέπει ή όχι να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Βουλής.