Α. Κυπριανού: Ο λαός να στείλει ισχυρό μύνυμα στη Μέρκελ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στις σημερινές εκλογές και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς την κ. Μέρκελ και τους συνεργάτες της.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο κ. Άντρος Κυπριανού αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, τη μητέρα του η οποία βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς και από στελέχη και μέλη του κόμματος του.

«Σήμερα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον κυπριακό λαό. Εύχομαι η σημερινή μέρα να κυλήσει ομαλά όπως ομαλά κύλησε ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία και εύχομαι ο κυπριακός λαός να συμμετάσχει μαζικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έτσι ώστε με τη δική του ψήφο να πει τον δικό του λόγο και τη δική του άποψη για το πώς θα πρέπει να εξελιχθούν τα πολιτικά ζητήματα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ποιες πολιτικές αποφάσεις θα ενισχυθούν και ποια πορεία θα ακολουθήσει μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ποια δεδομένα θα διαμορφωθούν σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες προώθησης και επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, με τρόπο που θα επανενώνεται το νησί μας εφόσον απελευθερωθεί. Και βέβαια, ιδιαίτερη σημασία θα έχει αυτή η εκλογική αναμέτρηση και για το ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία. Η έκκληση μου, λοιπόν, προς τον κυπριακό λαό είναι να συμμετάσχει μαζικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κ. Μέρκελ και τους συνεργάτες της», συμπλήρωσε.

Να εκφράσει, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, την ισχυρή του βούληση και θέληση «να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της επίτευξης λειτουργικής, βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό και ταυτόχρονα να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα πρέπει με τις οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθήσουμε να δημιουργήσουμε προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο, για τα παιδιά μας».

«Η έκκληση μου, λοιπόν, είναι μαζική συμμετοχή, άσκηση του δημοκρατικού μας δικαιώματος και να κοιτάζουμε πάντα μπροστά», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση πόσο δύσκολο είναι για τον επικεφαλής ενός κόμματος να επιλέξει μόλις δύο από τους εκλεκτούς του κόμματος για να διεκδικήσουν μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι σίγουρα είναι πολύ δύσκολο «αλλά εφόσον υπάρχουν οι νομοθεσίες είμαστε υποχρεωμένοι να τις τηρούμε και έτσι, ο καθένας από εμάς, πρέπει να κάνει τη δική του επιλογή».