Α. Νεοφύτου: Αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν ξεχωριστή σημασία

O κ. Αβέρωφ Νεωφύτου σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως στη Λευκωσία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά η κοινωνία, αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί πολλές από τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας λαμβάνονται στην Ευρώπη.

Η κυπριακή κοινωνία στέλνει σήμερα το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να φτιάξει μια καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά της, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Γι αυτό και έχει σημασία οι Ευρωβουλευτές μας να είναι ικανοί, άξιοι, με κύρος και με διεθνή και ευρωπαϊκή αναγνώριση, για να μπορέσουν να δώσουν τις μάχες να φέρουν τα καλά της Ευρώπης στην Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα, να δώσουν τις μάχες για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο αλληλέγγυα. Μια Ευρώπη που θα στέκεται δίπλα στην Κύπρο και θα σέβεται τον αγώνα μας για εθνική επιβίωση και οικονομική ανόρθωση”, είπε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε στη συνέχεια ότι αυτές τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε κάνοντας τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και τις οποίες θα έπρεπε από καιρό να είχαμε από μόνοι μας κάνει.

“Την ίδια ώρα”, συνέχισε, “ζητούμε και απαιτούμε και η Ευρώπη να διορθώσει τα λάθη της, γιατί εκτός από τα δικά μας λάθη πληρώσαμε και λάθη της Ευρώπης”.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πίστη ότι σήμερα η κοινωνία μας θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη, ότι σφραγίζει την πορεία σωτηρίας και σταθεροποίησης της χώρας, το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας, και το μήνυμα πως θα φτιάξουμε μια καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας.

Ερωτηθείς αν δυσκολεύτηκε να επιλέξει ανάμεσα στους υποψήφιους, είπε ότι “εμείς του ΔΗΣΥ `έχουμε πρόβλημα από τους εξαίρετους έξι, ποιους δύο να ψηφίσουμε”.