Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε στις 9:30 το εκλογικό του δικαίωμα στο Κέντρο Α` του Λανιτείου Λυκείου στη Λεμεσό, δηλώνοντας πως σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών, “που καλούνται να αναδείξουν ένα Ευρωκοινοβούλιο με αυξημένες πλέον εξουσίες”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε, η αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας, αποδυναμώνει την επιθυμία μας να έχουμε μια Ευρώπη πιο αποτελεσματική, με ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, αλλά και αλληλεγγύης, , προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να δώσουν με τη ψήφο τους ισχυρή εντολή στους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές.

“Να καλέσω το σύνολο των Κυπρίων πολιτών να δώσουν δυναμικά το παρών τους”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως “η αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας, αποδυναμώνει την επιθυμία μας να έχουμε μια Ευρώπη πιο αποτελεσματική, με ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, αλλά και αλληλεγγύης”.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε, αυτό που σαν Κύπριοι διεκδικούμε, είναι την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στην υποβοήθηση επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

“Ας δώσουμε με τη ψήφο μας, ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα του τι θα ψηφίσει, ισχυρή την εντολή στους 6 ευρωβουλευτές, αλλά και ισχυρή τη φωνή μας μέσα στην Ευρώπη”, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Είπε, επίσης, ότι “από το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί και η εκλογή του Προέδρου της Επιτροπής και η εκλογή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεσμοί σημαντικοί, που θα διαδραματίσουν εξίσου σημαντικό ρόλο και για αυτό που επιδιώκουμε, τη συνέχιση ή την αύξηση της έντονης παρουσίας και εμπλοκής της ΕΕ στα δρώμενα ή στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το κυπριακό πρόβλημα”.

” Συνεπώς, καλώ τους πολίτες να κάνουν επιλογές που θα βοηθήσουν την πατρίδα μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.