Α.Κυπριανού: Η Γερμανία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τον ηγετικό της ρόλο

Η Γερμανία επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη δεσπόζουσα θέση της στην Ευρώπη και την ισχυρή της οικονομία, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην ΚΣΣΕ, Tiny Kox.

Η Γερμανία βρέθηκε σε θέση ισχύς εκμεταλλευόμενη τις οικονομίες των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης και επιβάλλοντας συγκεκριμένες πολιτικές σημείωσε ο κ. Κυπριανού, ενώ πρόσθεσε πως η ουσία της Ε.Ε δεν είναι αυτή. “Η ΕΕ είναι μια ένωση κρατών στην οποία θα έπρεπε να υπάρχει μια ισοτιμία μεταξύ των κρατών και ταυτόχρονα ένα αυξημένο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών”.

Όι προσπάθειες τις Γερμανίας κατά τον κ. Κυπριανού συγκεντρώνονται στην επιβολή των απόψεων της στο σύνολο της Ε.Ε, με στόχο την συγκέντρωση του πλούτου της.”Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε, ζητήματα που δεν έχουν τεθεί από την Τρόϊκα, να συζητηθούν από το οποιοδήποτε κοινοβούλιο. Και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στις οποιεσδήποτε απειλές απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται” δήλωσε ο ίδιος.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που προήλθαν απο το γερμανικό ΥΠΟΙΚ σχετικά με τον εταιρικό φόρο, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο, σημείωσε ότι εμείς μπορεί ναι μεν να έχουμε ανάγκη τη στήριξη της τρόικα αλλά και η Γερμανία έχει ανάγκη να διατηρηθεί η ευρωζώνη ενωμένη. 

“Είμαστε μια ένωση κρατών” τόνισε και άρα το κάθε κράτος χρειάζεται το άλλο. Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και τα ισχυρά κράτη πρέπει να βοηθήσουν αυτά που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, εφόσον θέλουν να διατηρηθεί η ευρώπη ενωμένη.

Τέλος, δήλωσε πως ατεκμηρίωτες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που έχουν καταρρεύσει και από την ίδια την Τρόϊκα, δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν.