Αύριο φθάνει στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, φθάνει αύριο Τρίτη στην Κύπρο  όπου την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ, η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Μισέλ Μποναρντό, αμέσως μετά την άφιξή του αύριο το βράδυ, ο κ. Άϊντα θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Έρογλου στην οικία της Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπατενχάϊμ.

Όπως δήλωσε κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Άιντα, στη συνάντηση της 17ης Σεπτεμβρίου, θα κάνει ό,τι μπορεί από μέρους του για να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική έτσι ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.

Επίσης ο κ. Άιντα θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.