Αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 560 km/h (VIDEO)

Ο Devel Sixteen έρχεται από το Dubai για να στείλει κάθε άλλο κατασκευαστή supercars πίσω στο σχεδιαστήριο. Ή για να προκαλέσει γέλιο. Πάντως οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι ο 16κύλινδρος κινητήρας του αποδίδει 5.000 PS και του χαρίζει τελική ταχύτητα 560 km/h!

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά. Όπως το τι διάρκεια ζωής έχει και πώς ψύχεται ένα τέτοιο εργοστάσιο ενέργειας στο πίσω μέρος του Devel Sixteen, ή τι είδους λάστιχα αντέχουν σε ταχύτητα άνω των 500 km/h χωρίς να διαλυθούν. Η εταιρία με το όνομα-σιδηρόδρομο Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C. δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Ανακοίνωσε όμως ότι θα ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 1,8”.

Το Devel Sixteen, που παρουσιάστηκε στο Dubai Motor Show, δανείζεται για το εμπρός μέρος σχεδιαστικά στοιχεία από τις Lamborghini Veneno και Egoista. Το κόκπιτ και τα πίσω φτερά παραπέμπουν σε Pagani Huayra, ενώ το πίσω μέρος σε… Batmobile. Τα λάστιχα έχουν αρκετά ψηλό προφίλ για supercar, ενώ οι δίσκοι των φρένων φαίνονται μικρότεροι από των περισσότερων σύγχρονων GTi…

Δεν έχει ανακοινωθεί ούτε πότε θα παραχθεί το Devel Sixteen, ούτε η εκτιμώμενη τιμή του. Παρότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα πλήρωναν όσο-όσο για να αποκτήσουν κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην τρέφουν φρούδες ελπίδες και να αποκτήσουν σήμερα κάτι πιο ταπεινό, με λιγότερες χιλιάδες άλογα, αλλά… υπαρκτό.

Δείτε το βίντεο εδώ