Δηλώσεις Α. Βότση για το μητρώο μελών του ΔΗΚΟ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Άγγελος Βότσης προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στο μητρώο του Κόμματος, λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για διαφύλαξη του μητρώου μελών του Κόμματος πηγάζει, από τη μια, από την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μελών του Κόμματος (αναφέρω ότι την τελευταία περίοδο είχαμε ιδιαίτερα αυστηρές υποδείξεις από τον αρμόδιο Επίτροπο) και, από την άλλη, από την υποχρέωση των Συλλογικών Οργάνων για προστασία του ίδιου του Κόμματος, που στο παρελθόν με την καταχρηστική χρήση του μητρώου μελών του Κόμματος και την διαρροή του σε άλλα πολιτικά κόμματα και προεδρικούς υποψήφιους, όπως δυστυχώς συνέβη και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, μετετράπη σε αμπελοχώραφο κάποιων.

Το Εκτελεστικό Γραφείο σημείωσε, επίσης, ότι η διαφύλαξη του μητρώου μελών του Κόμματος είναι μια διαχρονική υποχρέωση και στις περιπτώσεις που στο παρελθόν παρακάμφθηκε έγινε κατά τρόπο αυθαίρετο, ετσιθελικό, παράτυπο και αντικανονικό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως τονίστηκε στην τελευταία συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, αναλαμβάνει να διευκολύνει όλους τους υποψήφιους, για όλες τις θέσεις, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Κόμματος, είτε για να απευθύνουν σχετικές επιστολές είτε για να μεταδώσουν τα προεκλογικά τους μηνύματα.

Κατά συνέπεια, είναι αυθαίρετος και εντελώς παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου εξυπηρετεί την όποια σκοπιμότητα και στοχοποιεί τον όποιο υποψήφιο. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια να παρουσιαστεί το όλο θέμα ως άρνηση του Προέδρου του Κόμματος κρίνεται το λιγότερο ως άστοχη, άτοπη και άδικη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα επεξεργαστεί κώδικα δεοντολογίας, βασικοί άξονες του οποίου πρέπει να είναι η διαφύλαξη των αρχών της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, του αλληλοσεβασμού και, φυσικά, της αλήθειας, η οποία δεν πρέπει να ταλαιπωρείται από κανένα.

Απευθύνοντας συναγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους υποψήφιους, τόσο σε εκείνους που διεκδικούν ή σκοπεύουν να διεκδικήσουν την προεδρία του Κόμματος, όσο και σε εκείνους που θα διεκδικήσουν άλλα αξιώματα και άλλες θέσεις, τονίζουμε την ανάγκη να αποφύγουν πολιτικό λόγο και συμπεριφορά που πλήττουν την ενότητα και τη συνοχή του Κόμματος και μειώνουν την πολιτική ηθική, αλλά και το ήθος που χαρακτηρίζουν το ΔΗ.ΚΟ.