Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην “ασθένεια” των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομία: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στην “ασθένεια” των ναρκωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι από τα πιο σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν ως Αστυνομία. Για το λόγο αυτό επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας, τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της καταπολέμησης του φαινομένου.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση του φαινομένου, η Αστυνομία καταβάλλει συνεχείς και άοκνες προσπάθειες.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) χθες στην Λεμεσό και στην Λευκωσία εντοπίστηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 9 σχεδόν κιλών και ποσότητα κάνναβης βάρους πέραν των 5,5 κιλών, ενώ για τις δύο υποθέσεις έχουν συλληφθεί τέσσερα πρόσωπα.

Η πρόληψη ωστόσο, ξεπερνά τα όρια της παθητικής ενημέρωσης και στόχο έχει την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μίας στάσης ζωής χωρίς εξαρτήσεις, η οποία να σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Συνοδοιπόρους σε αυτή τη μάχη καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουμε προς τους γονείς, οι οποίοι είναι αγγελιαφόροι μηνυμάτων για τα παιδιά τους. Η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετικό τρόπο, η αποχή των ιδίων από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και η διαχείριση δύσκολων καταστάσεων με λειτουργικό τρόπο, καθιστά τους ιδίους πολύ ισχυρά θετικά πρότυπα ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια υγιή κοινωνία.

Επίσης, απευθυνόμαστε για πολλοστή φορά στους νεαρούς και τους υπενθυμίζουμε, ότι τα ναρκωτικά δεν αποτελούν τη λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, είναι η αρχή για τη δημιουργία αδιεξόδων με καταστροφικές συνέπειες.

Ας συμβάλουμε λοιπόν όλοι μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο και ας βοηθήσουμε στην ύπαρξη και ανάπτυξη μια υγιούς κοινωνίας ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.