Αστρολογία: Περίπλοκος ο Μάρτιος

Για τους περισσότερους εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, ο Μάρτιος του 2017 προβλέπεται ότι θα είναι ένας περίπλοκος μήνας.

Γι’ αυτό ευθύνεται ένα Τ-τετράγωνο που θα σχηματίσει η τριανδρία Δία – Πλούτωνα – Ουρανού, αλλά και η ανάδρομη πορεία που θα ακολουθήσει η Αφροδίτη.

Το εν λόγω Τ-τετράγωνο αναμένεται να είναι εξαιρετικά έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου εξαιτίας του Δία, που θα σχηματίσει αρχικά μια τέλεια αντίθεση με τον Ουρανό στις 3 Μαρτίου, και ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα στις 30 Μαρτίου.

Με αυτές τις δύο όψεις στην αρχή και το τέλος του μήνα, η πίεση θα είναι συνεχώς παρούσα προσδίδοντας κίνηση, ένταση, ενέργεια και τόλμη στα πάντα. Παράλληλα όμως θα ενέχει συνεχώς ο κίνδυνος για αναταραχές, συγκρούσεις, εξεγέρσεις, μάχες ισχύος, δυστυχήματα με πολλά θύματα, φυσικές καταστροφές, οικονομικές ανισορροπίες, πολλά επεισόδια μεγάλης κλίμακας…

Αυτός ο συνδυασμός θα επηρεάσει πολύ και τις σχέσεις κάθε είδους, αρχής γενομένης με τις προσωπικές (γάμου, συντρόφων, φιλίας, συνεργασίας) και με κατάληξη τις διεθνείς σχέσεις. Είναι γεγονός ότι ο Δίας βρίσκεται στον Ζυγό, που είναι το ζώδιο της ενότητας, της αρμονίας, της διπλωματίας και της ειρήνης. Όμως η αρμονία και η ειρήνη μπορούν να διαρραγούν εύκολα, όταν ο Δίας δέχεται επίθεση από όψεις παραφωνίας.

Προσθέστε σε όλο αυτό το κλίμα, την αλλαγή πορείας της Αφροδίτης. Η θεά της αγάπης, της συντροφικότητας, του έρωτα και της αρμονίας, προσθέτει λάδι στη φωτιά της αρνητικής προδιάθεσης όταν κινείται με την όπισθεν!

Σε προσωπικό επίπεδο, η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης διογκώνει σε όλους την ευαισθησία στο συναίσθημα, εντείνοντας την τάση για υπερβολική υποκειμενικότητα σε όσα θέλουν και δεν θέλουν, σε όσα αγαπούν ή μισούν.

Κάποιες φορές η ενέργεια της Αφροδίτης στρέφεται στον εσωτερικό κόσμο του καθενός, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη την έκφραση των συναισθημάτων. Ενίοτε μπορεί να αναδυθούν συναισθήματα που θεωρούσατε ξεχασμένα, να τεθούν ερωτήματα που αφορούν το παρελθόν, να επανεξετάσετε μια σχέση που έμεινε σε εκκρεμότητα.

Ίσως να υπάρξουν τώρα στιγμές που να μην κατανοείτε τι ακριβώς συμβαίνει, ποια είναι τα θέματα που ζητά από εσάς να προσέξετε η θεά της συνύπαρξης. Όλα συνήθως ξεκαθαρίζουν, όταν η Αφροδίτη επιστρέφει στην ορθή της πορεία. Ακόμη κι αν κάποιοι στο μεταξύ υποθέσουν πού καλούνται να εστιάσουν, θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε μια βαθιά και ουσιαστική ανάλυση και αξιολόγηση. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, όμως το βέβαιο είναι ότι θα δείξει τα αποτελέσματά σας με την επαναφορά της Αφροδίτης σε ορθόδρομη διαδρομή.

Για αυτούς τους λόγους, η συμβουλή των άστρων είναι να μην πάρετε καθ’ όλη αυτή την περίοδο τελικές αποφάσεις που αφορούν τις σχέσεις σας. Η εικόνα των πραγμάτων μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό που ισχύει: μπορεί να σας φαντάζουν πιο λαμπρά ή πιο ζοφερά απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα.

Αν η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης δεν έρχεται σε σύγκρουση με κάποια σημαντικά σημεία του προσωπικού σας χάρτη, μπορεί να επιφέρει μόνο δευτερεύουσες δυσχέρειες με περιορισμένο αντίκτυπο.

Ίσως, δηλαδή, η επικοινωνία μέσα στη σχέση σας να είναι λίγο ελλιπής, να συνεργάζεστε με άτομα που θα είναι αναποφάσιστα ή θα αλλάζουν συνεχώς γνώμη, να προκύπτουν προσωρινές απογοητεύσεις, να ματαιώνονται συναντήσεις ή κάποιες να μην κυλούν όπως θα αναμένατε, τα φλερτ να είναι μόνο περιστασιακά ή χρήσιμα μόνο για να κάνετε συγκρίσεις με όσα αποτιμάτε ως πραγματικά σημαντικά.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξετε αυτή την περίοδο και σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τις διαπροσωπικές επαφές σας. Ο Ερμής, ο πλανήτης της διαύγειας του πνεύματος και της επικοινωνίας, θα σχηματίσει αρκετές αρνητικές όψεις μέσα στον Μάρτιο, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ τα ποσοστά ρίσκου σε αυτούς τους τομείς.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι ο Ερμής εξουσιάζει τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, θα πρέπει όλοι να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν οδηγείτε.