Αρχιεπίσκοπος σε Παυλόπουλο: Στο πρόσωπο σας βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο

Στο πρόσωπο σας βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο είπε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τη σύζυγο του Βλασία επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Κύπρο για το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου,

Τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄ καθ’ όλη της διάρκεια της ποιμαντορικής του πορείας, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ως πηδαλιούχος της Κυπριακής Εκκλησίας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο διότι με τον λόγο και την παρουσία του κρατά ψηλά τον πήχυ του πατριωτισμού και αποτελεί ένα ισχυρό στήριγμα στον εκάστοτε Πρόεδρο όσο αφορά το εθνικό θέμα. Επίσης, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος δεν φείδεται χρόνου και κόπου για να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερα στον κυπριακό ελληνισμό, και μάλιστα πολλές φορές εις βάρος της υγείας του. Ευχήθηκε, τέλος, ο Πανάγαθος Θεός να ενισχύει τον Μακαριώτατο στο όντως καταλυτικό έργο του στην μαρτυρική νήσο της Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για τα επαινετικά του λόγια, ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη στο ύψιστο εθνικό καθήκον το οποίο επιτελεί ως Πρόεδρος του Ελληνικού Κράτους.

Επισήμανε επίσης ότι στο πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο. Υπογράμμισε τη συνεργασία της Εκκλησίας της Κύπρου, τόσο με την Πολιτεία όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Απαντώντας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξήρε τη «μεγάλη συνεισφορά, που θα την χαρακτηρίσω ανεπανάληπτη» του Προέδρου Παυλόπουλου, «γιατί είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν όλες οι ηγεσίες μέσα σε πλαίσια. Κανονικά πλαίσια. Και κινούνται όλες, για αυτό έχουμε κι αυτή την ομόνοια, που χρειάζεται υπέρ ποτέ άλλοτε σήμερα, που πρέπει να είμαστε όλοι μονοιασμένοι. Δόξα τω Θεώ, οι Έλληνες δύσκολα μονοιάζουν, αλλά όταν έχουν μια σωστή ηγεσία, και μονοιάσουν είναι δυνατοί».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε «πιστεύω ότι σήμερα το Έθνος είναι δυνατό, και οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην ενότητα του Έθνους. Ό,τι εξαρτάται από τον καθένα μας, θα το πράξουμε», κατέληξε.

Τέλος, εξέφρασε και πάλι τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση και την επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδος στο Θρησκευτικό κέντρο της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς επίσης και τη βεβαιότητα ότι με τη βοήθεια του Θεού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το καλό όλων. Ακολούθως, ευχήθηκε τα δέοντα για τις επικείμενες εορτές των Χριστουγέννων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Check Also

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης …