Αλληλεγγύη: Αποδομούνται ξανά τα «success stories» των κυβερνώντων

Άλλο οι άνθρωποι και άλλο οι αριθμοί, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για την οικονομία  τις συνθήκες διαβίωσης απλού κόσμου.

Με αφορμή ένα από τα λίγα περιστατικά που το Κίνημα Αλληλεγγύη ανέλαβε να βοηθήσει και χωρίς καμμιά διάθεση περιαυτολογίας, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά τις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας. Αποδομούνται ξανά τα «success stories» των κυβερνώντων.

Είναι διαπίστωσή μας και πολλών άλλων συμπολιτών μας, ότι πολύς κόσμος «μόλις και μετά δυσκολίας τα βγάζει πέρα» και πολλά νοικοκυριά προβλέπουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Με αφορμή τις επικείμενες γιορτές, ο περισσότερος κόσμος δηλώνει ότι με δυσκολία θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη χωρίς ασφαλώς να κάμνει λόγο για μεγάλες αγορές. Κατά τα άλλα ο Υπουργός Οικονομικών μιλά για μεγάλες προοπτικές και μεγαλεπήβολους στόχους.

Έχουμε τη γνώμη ότι είναι καιρός, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, να βγουν έξω από τα γραφεία τους και να δουν από κοντά τα πράγματα. Οι φραστικές διαμαρτυρίες που τώρα εισπράττουμε θα γίνουν «κίτρινα γιλέκα» και τότε η θλίψη και ο θυμός θα είναι δύσκολο να τιθασευτούν.