Αρχηγός για επεισόδια στη Λεμεσό: Η Αστυνομία δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη

Δεν σκέφτηκε θέμα παραίτησης ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για τα χθεσινά επεισόδια στη Λεμεσό, δήλωσε ότι ” θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες και στη βάση αυτών των πληροφοριών στήθηκε κέντρο κρίσεως στη Λεμεσό και ετοιμάστηκε επιχειρησιακό πλάνο με συνολικά τετρακόσιους αστυνομικούς. Στο κέντρο κρίσεως ήταν παρών και ο ίδιος ο Αρχηγός.

Ενισχύθηκαν επίσης οι έλεγχοι στις εισόδους , πρόσθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας ο οποίος σημείωσε ότι τελικά, αριθμός φωτοβολίδων, πυρσών και κροτίδων υπήρχαν σε μιά κερκίδα.

Δεδομένου ότι τα πλείστα των αντικειμένων είναι μεγάλα σε μέγεθος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο αυτά να μην μεταφέρθηκαν από εισόδους, αλλά είτε από παράγοντες είτε από ανθρώπους που έχουν να κάνουν με το γήπεδο, δήλωσε ο Αρχηγός.

Χθες μετά τα όσα συνέβησαν , εισηγηθήκαμε την μη έναρξη του αγώνα και θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή ήταν σωστή, καθώς για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών,τόνισε ο κύριος Παπαθεοδώρου, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως χθες η Αστυνομία ανταποκρίθηκε επαρκώς.

“Η Αστυνομία, δεν είναι η μόνη αρμόδια αρχή για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Υπάρχουν και άλλοι φορείς οι οποίοι φαίνεται να μη θέλουν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, όπως μία ομάδα το είχε πράξει”, δήλωσε επίσης ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποβολής παραίτησης , ο κύριος Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι δεν έχει σκεφθεί θέμα παραίτησης.

“Είμαστε εδώ που μάς έταξε η Πολιτεία”, κατέληξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Ανέφερε επίσης ότι η υπόθεση ρίψης φωτοβολίδας δίπλα από κοριτσάκι το οποίο απεικονίζεται σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τρομαγμένο και με δάκρυα στα μάτια, διερευνάται ως χωριστή από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού.