ΔΗΣΥ: Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στα ανάλογα διπλωματικά βήματα για το μεταναστευτικό

Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο ενός από τα τρία μικρά παιδιά που εντοπίστηκαν χτες σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και είχαν μεταφερθεί στο Μακάρειο νοσοκομείο. Είναι μια απώλεια που υπογραμμίζει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις δραματικές διαστάσεις του μεταναστευτικού και τις οδυνηρές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από τους αδίστακτους διακινητές.

Επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα ότι η χώρα μας δέχεται μεγάλο μέρος του νέου μεταναστευτικού κύματος που προκύπτει από την κρίση στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς δεν είμαστε προετοιμασμένοι και διαπιστώνουμε τρανταχτές αδυναμίες στη διαχείριση του ζητήματος.

Είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη όπως η κυβέρνηση κινηθεί δυναμικά ώστε να διεκδικήσει την επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία, τουλάχιστον για τις ασφαλείς περιοχές. Ανάλογη και άμεση πρέπει να είναι και η διεκδίκηση της μέγιστης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στα ανάλογα διπλωματικά βήματα, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.