Απεβίωσε ένα από τρία παιδιά που εντοπίστηκαν χθες, λιπόθυμα σε βάρκα

Απεβίωσε αιφνίδια από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ένα από τα τρία παιδιά που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μακάρειου Νοσοκομείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο μαζί με άλλα 55 άτομα. Τρία παιδιά νοσηλεύονταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, τα άλλα δύο κορίτσια που νοσηλεύονται στο Μακάρειο συνεχίζουν να είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και παρακολουθούνται», ανέφερε.

Επιπλέον, τα άλλα δύο παιδιά εξακολουθούν να βρίσκονται στο Παιδιατρικό Αμμοχώστου ενώ νοσηλεύονται και άλλοι δύο ενήλικες με κατάγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΚΣΕΔ, Ανδρέα Χαραλαμπίδη, πρόκειται για παιδιά τριών και τεσσάρων ετών, τα δύο εκ των οποίων, μάλιστα, είναι αδέλφια και βρίσκονταν με τη μητέρα τους στο σκάφος.

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο έσπευσε χθες το απόγευμα και ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.