Αρχίζει σήμερα το Ayia Napa Youth Soccer Festival

Διακόσιες συνολικά ομάδες με τρεις χιλιάδες περίπου ποδοσφαιριστές ηλικίας 8 με 16 ετών θα συμμετάσχουν στο Ayia Napa Youth Soccer Festival, το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της ανατολικής Μεσογείου που αρχίζει σήμερα Σάββατο 27 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση «το Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο διεξάγεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά, είναι πλέον το σπουδαιότερο τουρνουά που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, ενώ παράλληλα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη».

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας και μεγάλο υποστηρικτή της διοργάνωσης, Αντώνη Τσόκκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «στόχος των διοργανωτών είναι να δώσουν την ευκαιρία σε ομάδες από Κύπρο και εξωτερικό να παίξουν σε ένα υψηλό επίπεδο τουρνουά, σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

Η παρουσία τόσων πολλών ατόμων στην περιοχή, δίνει τεράστια ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου, αφού τα ξενοδοχεία παραδοσιακά είναι υπερπλήρη και οι τοπικές επιχειρήσεις δέχονται τονωτικές ενέσεις, σε μια περίοδο όπου δεν έχει ακόμη αφιχθεί το μεγάλο τουριστικό ρεύμα».