Αρειος Πάγος: Τα «κόκκινα» στεγαστικά του πρώην ΟΕΚ μπορούν να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη

Τα στεγαστικά δάνεια που είχαν χορηγηθεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μπορούν υπό προϋποθέσεις να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη που αφορά σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με μεταγενέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα στο 2015.

Την δυνατότητα υπαγωγής και για δάνεια πρώην ΟΕΚ  αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην οποία έφθασε προς κρίση σχετική υπόθεση.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε το θέμα της υπαγωγής και συγκεκριμένων δανειοληπτών στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου γιατί πλέον ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν υφίσταται και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους έχει περάσει πλέον σε άλλο Οργανισμό ( ΟΕΑΔ).

Η υπόθεση που έφθασε στον Αρειο Πάγο αφορούσε δανειολήπτη που είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο Κατςέλη, διότι είχε αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών του υποχρεώσεων και το Ειρηνοδικείο της περιοχής του έκανε δεκτή την αίτηςή του για άλλα δάνεια πλην εκείνου από τον πρώην ΟΕΚ.

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε άλλως και τελικώς η υπόθεση έφθασε στον Αρειο Πάγο με θετική εκβαση για τον συγκεκριμένο δανειολήπτη.