Παπαδόπουλος: Η Κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει σχέδιο αποζημίωσης Ταμείων Προνοίας που έχουν υποστεί κούρεμα

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου για το θέμα των Ταμείων Προνοίας

Αναφορικά με το θέμα της αποζημίωσης Ταμείων Προνοίας και σχετικής σημερινής δήλωσης του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ επιθυμώ να αναφέρω τα εξής:

Η Κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει σχέδιο αποζημίωσης Ταμείων Προνοίας που έχουν υποστεί κούρεμα, της τάξης των 300 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε την περίοδο 2013-2014, περιορίζοντας αισθητά τη ζημιά που είχαν υποστεί τα συγκεκριμένα Ταμεία.

Δεδομένη ήταν παράλληλα η πρόθεση για πρόσθετη αποζημίωση των μελών των Ταμείων, στη βάση σχεδίου που θα ετοιμαζόταν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου. Προς την κατεύθυνση αυτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο λήφθηκε συγκεκριμένη απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η συλλογή στοιχείων ούτως ώστε, εντός των επομένων μηνών, να αρχίσει η εφαρμογή αυτή της δεύτερης φάσης της σταδιακής αποζημίωσης των μελών των Ταμείων Προνοίας.

Η Κυβέρνηση λειτουργεί με προγραμματισμό, στη βάση των δυνατοτήτων του κράτους και με απόλυτα υλοποιήσιμες αποφάσεις και δεν πρόκειται να ακολουθήσει όσους ανεύθυνα μοιράζουν εντελώς ανεφάρμοστες υποσχέσεις.