Απόλυτα σύμφωνο το ΔΗΚΟ με τις ποινικές ανακρίσεις για την οικονομία

«Απόλυτα σύμφωνο» με την εμπλοκή της Αστυνομίας στη διερεύνηση των οικονομικών εγκλημάτων που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή, είναι το ΔΗΚΟ, όπως δήλωσε σήμερα Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Άγγελος Βότσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Βότσης είπε σε σημερινές του δηλώσεις ότι για το ΔΗΚΟ οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα προς την Αστυνομία «είναι μόνο η αρχή» και πρόσθεσε πως «αναμένουμε ότι θα συγκροτηθεί τάχιστα μια ισχυρή ανακριτική ομάδα, που θα πλαισιώνεται με τεχνοκράτες και ειδικούς επί των οικονομικών ζητημάτων, ούτος ώστε να ριφθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Όπως ανέφερε, «από την πρώτη μέρα το ΔΗΚΟ τόνιζε ότι για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας, αλλά κυρίως η κυπριακή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους, θα πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να επέλθει κάθαρση».

Για να επιτευχθεί αυτό, ανέφερε ο Άγγελος Βότσης, «θα πρέπει όλοι όσοι με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν τον τόπο στη χρεοκοπία, να τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Βότσης κατέληξε λέγοντας πως «ο κυπριακός λαός απαιτεί μια γρήγορη, διάφανη και αποτελεσματική διαδικασία. Κυρίως, όμως απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση».