Προτάσεις συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου €8,5 εκ. θα εγκρίνει η αρμόδια Επιτροπή

Προτάσεις συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου για στρατηγικά έργα συνολικού προϋπολογισμού €8,5 εκ. θα εγκρίνει, την Πέμπτη η 4η Επιτροπή Επιλογής Πράξεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος, σε συνεδρία της, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το εν λόγω Πρόγραμμα «καλύπτει τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Κύπρο και έχει ως βασικό στόχο την ‘ανάδειξη της περιοχής ως πόλου αειφόρου ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας’».

Όπως αναφέρεται, το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό €60.082.025, εκ των οποίων τα €48.065.620 (80%) προέρχονται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα €12.016.405 (20%) από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το απόγευμα  της ίδιας μέρας θα αρχίσουν οι εργασίες της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος με κύριο σκοπό την  ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος.

Tων Επιτροπών θα προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου με Συμπρόεδρο το Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Κωνσταντίνο Κουκολιά.

Μετά το πέρας της Επιτροπής Παρακολούθησης θα συνέλθει η 1η Επιτροπή Προγραμματισμού του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020, με στόχο την προετοιμασία για τον σχεδιασμό του Προγράμματος για τη νέα προγραμματική περίοδο.