Απορρίπτει τα περί “ακροβατισμών” στο Κυπριακό η κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, εκφράζει λύπη,  “διότι οι χαρακτηρισμοί από πλευράς του ΓΓ του ΑΚΕΛ όπως `ακροβατισμοί` και άλλα, στο Κυπριακό, αθέλητα, ίσως, δεν συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια για εξεύρεση πλαισίου, έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις να έχουν προοπτικές επιτυχίας”.

Σε ανακοίνωση ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “τόσο με την επιμονή του να ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ανελλιπώς όπως και το Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων όσο και με την προσπάθεια του για νέα δομή των ομάδων εργασίας και της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή με πλουραλιστική συμμετοχή, αποδεικνύει τη βούλησή του για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συλλογικότητας”.

Παράλληλα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση, “μακριά από επικοινωνιακές τακτικές και εμμένοντας στη γραμμή που χάραξε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ως συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής του Γλαύκου Κληρίδη στο εσωτερικό μέτωπο για τη διαχείριση του Κυπριακού θα αποφύγει, ειδικά αυτή την περίοδο των κρίσιμων διαβουλεύσεων για την κοινή διακήρυξη, να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις για θέματα χειρισμών”.

“Εν πάση περιπτώσει τα θέματα χειρισμών τόσο για την Αμμόχωστο όσο και για την κοινή διακήρυξη σε συνδυασμό με την ουσία θα πρέπει να κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των προτέρων”, σημειώνει ο Εκπρόσωπος.

Παράλληλα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση στηρίζει τις πρωτοβουλίες που κατά καιρούς αναλαμβάνουν πολιτικά κόμματα στο εξωτερικό, όπως η πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ και χαιρετίζει την προσπάθεια και πρωτοβουλία των κομμάτων γενικότερα, για ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα στη βάση πάντοτε των κοινών θέσεων, όπως αυτές καταγράφονται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Είναι, επίσης, καλοδεχούμενη, αναφέρει, η νέα θέση του ΑΚΕΛ αναφορικά με τον αναβαθμισμένο αμερικανικό ρόλο στις προσπάθειες επίτευξης λύσης του Κυπριακού.

“Πρέπει από όλους μας να γίνει κατανοητό ότι για να προωθήσουμε τη λύση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κτυπήσουμε όποια πόρτα χρειαστεί”, καταλήγει ο Εκπρόσωπος.