Απολογισμός του έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ

Σε δημόσιο απολογισμό της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, προχώρησε ο βουλευτής του κόμματός Γιώργος Λουκαΐδης, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα πέραν από τις ευχαριστίες, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες “που φέρουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις μεθοδεύσεις Κυβέρνησης-ΔΗ.ΚΟ και άλλων για ματαίωση ή εκτροχιασμό του ΓΕΣΥ σε πολυασφαλιστικό, υπερασπιζόμενοι την αρχή της διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι “αγωνιζόμαστε για την αναχαίτιση των προσπαθειών της Κυβέρνησης να οδηγήσει σε λεηλασία τον δημόσιο πλούτο που αποκτήθηκε διαχρονικά από τον Κυπριακό λαό, ώστε εκτός από την κοινωνικοποίηση των ζημιών των ιδιωτικών τραπεζών να επιβάλουν παράλληλα την ιδιωτικοποίηση των κερδών των ημικρατικών οργανισμών. Σε αυτό ιδιαίτερα το ζήτημα, η σθεναρή στάση του ΑΚΕΛ και η ευρεία συνεργασία μας με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, μέχρι τούτη την ώρα απέτρεψε τα χειρότερα, αφού εμποδίσαμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να παραδώσουν στις ορέξεις μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που καραδοκούν την CΥΤΑ, την ΑΗΚ και άλλο εθνικό πλούτο”.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης “το κόμμα μας, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, συνεχίζει επίσης τον κοινό αγώνα με τον αγροτικό κόσμο, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και καταθέτουμε προτάσεις για διαχείριση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου. Προτάσεις για ανάπτυξη, βελτίωση και στήριξη του τουρισμού. Καταπολέμησης της αισχροκέρδειας στις τιμές των καυσίμων. Προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης από τις εκποιήσεις, προστασίας των δανειοληπτών από την πώληση δανείων σε επενδυτικά ταμεία”.

“Παλεύουμε για την προστασία της εκπαίδευσης από τις κυβερνητικές αντιμεταρρυθμιστικές μεθοδεύσεις και τις πολιτικές λιτότητας σε βάρος της παιδείας και του πολιτισμού. Εδώ, ας σημειωθεί και η σθεναρή, υπεύθυνη στάση μας στην πρόταση του ναζιστικού ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν ανέλπιστο δώρο στη τουρκική προπαγάνδα, γεγονός που δυστυχώς αναφέρεται και στο προσχέδιο της έκθεσης του Γ.Γ του ΟΗΕ, κ. Γκουτιέρες” συμπλήρωσε.