Απεργιακό 48ωρο ενόψει της ψήφισης των μέτρων

Ένα “οδυνηρό” 48ωρο απεργιακών κινητοποιήσεων περιμένει τους έλληνες από αύριο,  ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή των νέων μέτρων που θα αφορούν στον προϋπολογισμό και τα εργασιακά, αφήνοντας την Αθήνα χωρίς Μέσα Μεταφοράς, ταξί, πλοία γιατρούς, φαρμακεία, τράπεζες και ειδήσεις ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα την ακύρωση όλων των μέτρων, “που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους
συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία”.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα των απεργιών των ΜΜΜ:

-Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ ακινητοποιούνται Δευτέρα (5/11) και Τρίτη (6/11) λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων.

-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και του Προαστιακού δηλαδή Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012.

-Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.

-Ακυρώσεις και καθυστερήσεις των πτήσεων αναμένονται την Τρίτη (6/11) αφού στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

-Τα πλοία θα δέσουν στα λιμάνια την Τρίτη (6/11) και την Τετάρτη(7/11), καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.

-Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα με προσωπικό ασφαλείας όπως και τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.

-Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου απεργούν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση της συνεδρίασης του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου.

-Στο”χορό” των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση. Οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν με απεργία και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη στις 6 και 7 Νοεμβρίου, απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως, ενώ θα συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο
των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις.