Να γίνει η διαφάνεια, πράξη…

Επικαλούνται καθημερινά τη διαφάνεια και ζητούν τη ψήφο του Κυπριακού λαού για να την υπηρετήσουν. Σε μία περίοδο που οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τον αγώνα για επιβίωση με τα δυσβάστακτα μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδας, είναι καιρός οι πολιτικοί να κάνουν τα λόγια πράξη.

Πέρασαν αρκετές  ημέρες από την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων από τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά, με δική του πρωτοβουλία, σε μία κίνηση πολιτικά και ηθικά ορθή. Οι συνάδελφοί του όμως, διεκδικητές και μη της Προεδρίας, απερχόμενοι και νυν, Υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές κωφεύουν.

Πρώτος το παράδειγμα θα έπρεπε να δώσει ο άνθρωπος που προσωποποιεί τον ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, αλλά και ολόκληρο το Υπουργικό συμβούλιο και οι κάθε λογής κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Θα έπρεπε οι ίδιοι, στο όνομα της διαφάνειας που «υπηρετούν», να αιτούνται  τη δημοσιοποίηση των προσωπικών περιουσιακών τους στοιχείων σε ετήσια βάση.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται… Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, αν πράγματι επιθυμούν να επανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη του λαού, χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις. Και για έναν ακόμη λόγο… για να διαφοροποιηθούν από τα “golden boys” των τραπεζών … αυτούς πρέπει να τους αναλάβει ο Γενικός εισαγγελέας για να μάθει επιτέλους  ο Κυπριακός λαός την αλήθεια.