Αξιόπιστο το φορολογικό σύστημα της Κύπρου, δηλώνει ο Ομήρου

Διευκρινίσεις για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου και επιχειρήματα εναντίον όσων ισχυρίζονται ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δίνει ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε επιστολές του προς τον Σεργκέτ Στάνισεβ ,Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Χάννες Σβόποτα Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Σίγκμαρ Γκάμπριελ ,Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας ,ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει το γεγονός ότι με την είσοδο της Κύπρου  στην Ε.Ε. το φορολογικό καθεστώς έτυχε έγκρισης από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και ότι η Κύπρος εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα εποπτεύεται πέρα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και από την ΕΚΤ, με το άνοιγμα λογαριασμών και τις μεταφορές χρημάτων να ελέγχονται επισταμένα.

«Η Κύπρος αποτελεί τη δίοδο κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να διατηρηθεί το ισχύον φορολογικό σύστημα στην Κύπρο», καταλήγει στις επιστολές ο κ. Ομήρου, καλώντας τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες να αποτρέψουν να πληγεί ακόμη περισσότερο η κυπριακή οικονομία.