Ελλάδα: Δραματικοί τόνοι Στουρνάρα-Πραξικόπημα καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Έκκληση σε δραματικούς τόνους για μία ακόμη φορά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή και ένταση για το κατεπείγον της διαδικασίας κατάθεσης και ψήφισης του μνημονίου.

«Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας», είπε απευθυνόμενος προς του βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Στουρνάρας, για να αιτιολογήσει το κατεπείγον της διαδικασίας.

«Καταλαβαίνω τις ενστάσεις για το κατεπείγον ,αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και πάντως αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», είπε ο κ. Στουρνάρας .

Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» μίλησε ο βουλευτής του Σύριζα  Παναγιώτης Λαφαζάνης  και παράνομες διαδικασίες… «Εισηγείστε ένα πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασία και κουρελιάζετε το σύνταγμα», είπε.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νότης Μαριάς μίλησε για «απαράδεκτες διαδικασίες… είναι αδύνατον να επεξεργαστούν οι βουλευτές ένα τόσο ογκώδες νομοσχέδιο σε μόλις δύο ημέρες…ελπίζω σε λίγους μήνες να μην μας πείτε ότι δεν διαβάσατε το νομοσχέδιο πριν το ψηφίσετε», είπε ο κ. Μαριάς.

Ο Θανάσης Παφίλης  του ΚΚΕ έκανε λόγο για «νομοσχέδιο καρμανιόλα» και για «εκβιασμό της κυβέρνησης προς την κοινωνία». «Είναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός ή ψηφίζουμε αυτό ή χρεοκοπία.  Ποιον θέλετε να χρεοκοπήσετε; Τους 1, 5 εκ ανέργους, αυτούς που παίρνουν 300 ευρώ τον μήνα;  Πόσο παραπάνω να χρεοκοπήσουν;», είπε.