Σκόπιμα τα… λάθη στον ΕΝΦΙΑ;

Σε αντικυβερνητικές σκοπιμότητες απέδωσε τα λάθη στα “παραφουσκωμένα ραβασάκια” του ΕΝΦΙΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, έδωσε μία διαφορετική και… ομολογουμένως πρωτοποριακή εξήγηση (κανείς άλλος μέχρι τώρα δεν την έχει ασπαστεί),  για τα λάθη που εντοπίστηκαν κατά την επιβολή του εν λόγω φόρου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην πρωϊνή ενημερωτική ζώνη του Μega, o κος Γιακουμάτος δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Το λάθος στον ΕΝΦΙΑ μήπως έγινε σκόπιμα; Ποιός έχει αναλάβει να το φτιάξει; Δεν μας έχουν πει ακόμα. Αυτό δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα αυτού που έκανε την πληροφορική. Ήταν εναντίον της κυβέρνησης και αυτό το πληρώσαμε. Αντί να πάρουμε ένα μπράβο πήραμε σιχτίρια και μούτζες».

Όταν στη συνέχεια, του ζητήθηκε να διευκρινήσει εάν πίσω από τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ υποκρύπτονται πολιτικά κίνητρα, απάντησε χαρακτηριστικά:  «Όχι με σεξουαλικά… Πολιτικά το πληρώσαμε. Αντί να μη μας κράζουν με 15% λιγότερο βρήκαμε και τον μπελά μας. Γιατί; Τυχαίο ήταν; Αν τον ήξερα αυτόν που το έκανε, θα τον είχα χαστουκίσει. Αν ήταν στο υπουργείο Εμπορίου, θα σας τον είχα έτοιμο εγώ τώρα».