Ανοιχτά τα εμπορικά σε Αθήνα και Πειραιά παρά την απεργία των υπαλλήλων

Παρά την απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων διαμαρτυρόμενη για το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει την αργία της Κυριακής, τα περισσότερα καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά είναι ανοιχτά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ καλεί τους υπαλλήλους να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει «κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς» και  έχει ζητήσει να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σήμερα Κυριακή, έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά. Από Πέμπτη 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας,.