Πλημμύρισε ο Σπερχειός – Εφιαλτική νύχτα στη Λαμία

Η νύχτα για τους κατοίκους στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας ήταν εφιαλτική… έβλεπαν το νερό να κατεβαίνει χείμαρρος από το βουνό. Ο Σπερχειός υπερχείλισε, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, οι καταστροφές σε 4.000 στρέμματα στον κάμπο είναι τεράστιες.

Επί 20 ώρες η βροχόπτωση δεν σταματούσε και τα αντιπλημμυρικά έργα, παρά την καταστροφή του 2009, παραμένουν μισοτελειωμένα. Όλη τη νύχτα οι άνδρες της αστυνομίας διέκοπταν την κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους καθώς τα νερά περνούσαν κάτω από το οδόστρωμα σε πολλά σημεία.

Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο, καθώς σε μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή. Κατολισθήσεις έγιναν στο δρόμο από Λαμία προς ‘Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Έντονες ήταν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φθιώτιδας και στην Ευρυτανία, χωρίς, ωστόσο  σοβαρά προβλήματα καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους, ρίχνοντας διαρκώς αλάτι.

Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκαν αλυσίδες στη Ράχη Τυμφρηστού.