Ανοδος στην τιμή του χρυσού λόγω του κοροναϊού

Άλμα καταγράφουν οι τιμές του χρυσού καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού ενισχύει τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια σε διεθνές επίπεδο.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο έως και 1,1% καθώς οι επενδυτές δεν έχουν διάθεση να αναλάβουν ρίσκο – ενώ αντιθέτως, απώλειες σημειώθηκαν στο πετρέλαιο και τις μετοχές.

Πάνω από 12 χώρες έχουν ανακοινώσει ότι εντόπισαν κρούσματα του κοροναϊού. Κι ενώ η επιστροφή του κλίματος αποφυγής ρίσκου δρα υποστηρικτικά για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός, οι επενδυτές εξετάζουν το κατά πόσον ο ιός μπορεί να κρατήσει μακριά τους καταναλωτές από τις συνηθισμένες τους αγορές σε χρυσό από τα καταστήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με τον Gnanasekar Thiagarajan, δ/ντή της Commtrendz Risk Management Services, οι προοπτικές είναι καλές για τον χρυσό καθώς «δείχνουν» βραχυπρόθεσμα τιμή στα $1.610.

Τα ευρωπαϊκά futures υποχώρησαν πάνω από 1% ενώ τα futures των κινεζικών μετοχών υποχώρησαν πάνω από 5%.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς και το αμερικανικό αργό έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το γεν σημείωσε άνοδο.

Την ίδια ώρα η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα $1.578,54 ανά ουγγιά νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,5% ενώ η πλατίνα υποχώρησε.

Το παλλάδιο έχασε 1,6% υποχωρώντας περαιτέρω από τα ιστορικά υψηλά του.