Ανησυχητική εξάπλωση της εφηβικής εξάρτησης από τον τζόγο

Είναι κοινό μυστικό ότι αρκετοί από τους ιδιοκτήτες πρακτορείων τυχερών παιγνίων και στοιχήματος, κάνουν τα στραβά μάτια στην είσοδο νεαρών ατόμων κάτω των 18. Αν και ο νόμος είναι αυστηρός, σε έρευνα που παρουσιάζει ο Φιλελεύθερος διαφαίνεται ότι τον αγνοούν, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

Τουλάχιστον το 50% των εφήβων που απάντησαν στα ερωτήματα της έρευνας είχαν επισκεφτεί κάποιο πρακτορείο στοιχημάτων όπου και στοιχημάτισαν.  Τα αποτελέσματα της έρευνα είναι ανησυχητικά, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης με τις πλείστες όσες ψυχολογικές επιπτώσεις σε μεγάλους, εφήβους και παιδιά, τα οποία στοιχηματίζουν το χαρτζιλίκι τους, είτε και χρήματα που έχουν δανεισθεί και τα οποία, όπως δηλώνουν, δεν τα έχουν ξεπληρώσει.

Σύμφωνα με ειδικούς, η οικονομική κρίση θα προκαλέσει έξαρση του φαινομένου, κυρίως στα χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Ένα σημαντικό ποσοστό των εφήβων, γύρω στο 7%σύμφωνα με την έρευνα, είναι εξαρτημένοι από τον τζόγο , ενώ ποσοστό 6% κινδυνεύουν να εξαρτηθούν.

Τα αγόρια φαίνεται να είναι κατά είκοσι φορές σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν συμπτώματα παθολογικού τζόγου από τα κορίτσια. Από τους έφηβους που φαίνεται να ανέπτυξαν εξάρτηση στον τζόγο, το 60% έχει γονέα εξαρτημένο στον τζόγο.