Οριστική ρήξη Βενιζέλου-Λοβέρδου

    Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στην Ιπποκράτους, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, από την κίνηση δημιουργίας νέου πολιτικού κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Με πολλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων να θεωρούν σήμερα, σχεδόν σίγουρη την διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ, είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο μεταπήδησης αρκετών δυσαρεστημένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τη ΡΙΚΚΣΥ.

    Πληροφορίες θέλουν τον Γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη να έχει αναλάβει διερευνητικό ρόλο ώστε να «εντοπίσει» τους προς αποχώρηση βουλευτές.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος ωστόσο, μίλησε χθες το βράδυ στη ΝΕΤ για το στόχος της δημιουργίας της πολιτικής κίνησης του με την ονομασία “Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας” .

    Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος επαναλαμβάνοντας αρκετές
    φορές ότι «με το ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε».

    Ο κ. Λοβέρδος άσκησε αιχμηρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσυσπείρωση, λόγω έλλειψης στρατηγικής και ταχτικής. Σημείωσε ότι η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες και υπογράμμισε ότι όταν δεν έχεις στρατηγική δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο.

    Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διεκδίκησε νωρίτερα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελε να διαιρέσει το κόμμα σε μια τραγική για την χώρα στιγμή και πρόσθεσε ότι ούτε τώρα θα μπορούσε να το κάνει, καθώς το κόμμα είχε ψηφίσει και διαλέξει αρχηγό
    πρόσφατα.

    Τέλος ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας δίχως να ζητά κυβερνητικά ανταλλάγματα.

    Η Ιπποκράτους χαρακτήρισε  «εντυπωσιακά αντιφατική” την τροχιά που διέγραψε ο κ. Λοβέρδος.

    “Αφού επί τέσσερις περίπου μήνες απείχε από τις κομματικές διαδικασίες και σε σειρά δημοσίων εμφανίσεών του άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας νέου κόμματος, μόλις ψηφίστηκε το δύσκολο πακέτο μέτρων στη
    Βουλή επανήλθε «φουριόζος» στις κομματικές διαδικασίες.

    Ζήτησε με επιστολή του, την επομένη της ψήφισης των μέτρων -και πριν να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να ληφθεί η απόφαση του Eurogroup-, τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και όταν συγκλήθηκε η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ, της Οργανωτικής και της Πολιτικής Γραμματείας, παρουσίασε την άποψή του, την οποία δεν στήριξε κανείς από όσους έλαβαν το λόγο”, λένε στην Ιπποκράτους.

    Επίσης, κύκλοι προσκείμενοι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν τη λύπη του κ. Βενιζέλου γιατί σε μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Λοβέρδο την Παρασκευή, με αφορμή την ονομαστική γιορτή του κ. Λοβέρδου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του μετέφερε την πρόταση να μετάσχει όχι μόνο στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ μαζί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και στην Πολιτική Γραμματεία.