Ανεξαρτητοποιείται τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Την άμεση επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί φαίνεται πως εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αν και παρευρέθηκε το Σάββατο στην συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος στην Αθηναΐδα, δεν “άντεξε” να παραμείνει στο χώρο πάνω απο 10 λεπτά!

Η ανεξαρτητοποίηση του Λοβέρδου αναμένεται να δώσει το τελευταίο χτύπημα στο ήδη διασπασμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν κοντά στο 5%, να παλεύει δηλαδή για την είσοδό του στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, απο καιρό δείχνει την πρόθεση του να απομακρυνθεί απο το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, αυτό αναμένεται να το ανακοινώσει ακόμα και αύριο. Μια τέτοια ενέργεια απο τον πρώην υπουργό θα εντάσσεται σε στρατηγική ίδρυσης νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς, το οποίο ανεξάρτητα απο τα ποσοστά που θα λάβει, σίγουρα θα αποσπάσει μερίδιο απο τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Χθες σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για “καταστροφική πορεία”του κόμματος και τόνισε την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών.

“Αν αντίθετα προσκαλείς άλλες δυνάμεις να μοιραστούν τα βάρη και τα βαρίδια του κόμματός σου, τότε δεν θα προσέλθει κανείς” υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του και προσθέτει ότι δεν στρέφεται κατά του κ. Βενιζέλου, αλλά μιλά πολιτικά για απουσία στρατηγικής και τακτικής.

Αναφορικά με το εάν σκέφτεται να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, ο πρώην υπουργός απαντά: “Είμαι στο σοσιαλδημοκρατικό χώρο και παλεύω για την ανασυγκρότησή του. Ποια μορφή θα πάρει, αυτό δεν το ξέρω ακόμη. Ας βάλουμε κοινούς στόχους και τα άλλα θα έλθουν”.