Βρούτσης: Προσωρινή η αναστολή 1.600 συντάξεων του ΟΑΕΕ

Η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα είναι προσωρινή, μέχρις ότου οι δικαιούχοι προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Γιάννης Βρούτσης.

Ήδη απο τις 30 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΕ είχε προαναγγείλει ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 θα διακόψει την καταβολή της σύνταξης, για περίπου 1600 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν προέβησαν σε δήλωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που έλειπαν από τα μητρώα τους.

“Οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους” αναφέρει σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προκειμένου να επαναληφθεί η καταβολή της σύνταξης, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:

– Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

– Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.