Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου, μετά τις ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ θα περικόψει την παγκόσμια παραγωγή

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε για δεύτερη ημέρα, μετά τις ενδείξεις εκ μέρους του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ότι θα επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής πέραν του Ιουνίου, ενώ μια σταθερά επιδεινούμενη εμπορική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνέχισε να πιέζει προς τα πάνω τις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη διεύρυναν τα κέρδη τους μετά το κλείσιμο κατά 0,5% υψηλότερα τη Δευτέρα. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προέτρεψε τον συνασπισμό του OPEC + να «παραμείνει στην κούρσα» στα όρια παραγωγής μετά από μια συνάντηση στη Τζέντα το Σαββατοκύριακο. Οι επαναστάτες της Υεμένης που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε αεροδρόμιο στη νότια Σαουδική Αραβία, προκαλώντας περαιτέρω εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η Κίνα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αντιδράσει εναντίον των ΗΠΑ μετά την είδηση ότι η Ουάσινγκτον επιχειρεί να εξαντλήσει την Huawei Technologies Co.

Η πιθανή επέκταση των περιορισμών της προσφοράς από τον Οργανισμό των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για το πετρέλαιο προκειμένου να επαναληφθεί το ράλι αυτό το χρόνο, το οποίο παρέπαιε τον περασμένο μήνα. Η άνοδος της έντασης στη Μέση Ανατολή και οι ακούσιες διακοπές παραγωγής από τη Βενεζουέλα στη Ρωσία βοήθησαν επίσης τις τιμές, αλλά η κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο διατηρεί τα κέρδη υπό έλεγχο.