Ανανεώθηκε για άλλες 3 μέρες το διάταγμα κράτησης του Στάθη Κιττή

Για τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Προέδρου της CYTA Στάθη Κιττή, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο συνήλθε το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο κ. Κιττής.

Όπως ανέφερε ο Υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου, κατά τη διάρκεια του οκταήμερου, ελήφθησαν 44 καταθέσεις περιλαμβανομένης κατάθεσης από ένα πρώην ποδοσφαιριστή και έγιναν και δύο έρευνες.

Τόνισε την πολυπλοκότητα της έρευνας και σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν και άλλες μαρτυρίες, τεκμήρια και υπολογιστές και τυχόν μη ανανέωση της κράτησης θα επηρεάσει το ανακριτικό έργο της αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Παπαϊωάννου είπε ότι καμία μαρτυρία δεν συνδέεται με τον κ. Κιττή και δεν υπάρχει σαφώς νέα μαρτυρία που να συνδέει τον κ. Κιττή με τους υπόλοιπους.

Επίσης είπε ότι δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους ανακριτές ο χρόνος κράτησης του κ. Κιττή για να δικαιολογείται ανανέωση της κράτησής του για ακόμη οκτώ μέρες και είναι υπερβολικές.

Η δικαστής Αλεξία Λυκούργου ανανέωσε το διάταγμα κράτησης του υπόπτου για τρεις μέρες αντί οκτώ μιας και υπολείπονται μόνο 23 καταθέσεις, είπε.

Ο καρδιολόγος Ευαγόρας Νικολαϊδης ανέφερε πως ο κ. Κιττής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν και δεν πρόλαβαν ακόμη να τις κάνουν.