Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες – Κίτρινη προειδοποίηση από τμ. Μετεωρολογίας

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε σήμερα το απόγευμα, κίτρινη προειδοποίηση η οποία είναι σε ισχύ από σήμερα μέχρι αύριο στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.  Τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.