Αβέρωφ: Μία είναι η Κύπρος, ένας ο ήλιος που τη φωτίζει, ένας ο λαός μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία της παράταξης παρευρέθηκαν σήμερα στην Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Είμαστε σήμερα εδώ μετά από πρωτοβουλία των φίλων της κίνησης Αμμόχωστος Επιστροφή, μαζί με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, τον Μητροπολίτη αλλά και συμπατριώτες μας Τ/κ.

Μία είναι η Κύπρος, ένας ο ήλιος που τη φωτίζει, ένας ο λαός μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την ευλογημένη ώρα επανένωσης της μοιρασμένης μας πατρίδας.

Σήμερα, είναι η γιορτή της Αγίας Άννας και η πέμπτη χρονιά από την λειτουργία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Εξόρινου που είχε σταματήσει την λειτουργία, όχι από το 1974, πολύ πιο πριν, από το 1958.

Είμαστε ένας λαός που πιστεύουμε σε διαφορετικές θρησκείες, όπως σε όλο τον κόσμο. Η χριστιανοσύνη μπορεί να συνυπάρξει με άλλες θρησκείες. Είναι εδώ η χριστιανική εκκλησία και υπάρχουν και τα τζαμιά, αλλά μία είναι η χώρα μας.

Είμαστε Έλληνες και χριστιανοί και πρέπει να σεβαστούμε τους Τ/κ και την θρησκεία τους, όπως και εκείνοι πρέπει να σεβαστούν τις ρίζες και την παράδοση μας.

Είναι μέσα από αυτόν τον αλληλοσεβασμό που θα χτίσουμε ξανά το κοινό μας αύριο.

Μπορεί να μην υπάρχουν ψηλές προσδοκίες στο σύνολο του κυπριακού λαού, και εντός της Ε/κ κοινότητα και εντός της Τ/κ κοινότητας. Βλέπω όμως ξανά το φως. Βλέπω ένα μικρό παράθυρο ελπίδας να ξανανοίγει. Με όλη την δύναμη της ψυχής μας θα προσπαθήσουμε, όχι μόνο να το κρατήσουμε ανοιχτό, αλλά να στηρίξουμε τον ΠτΔ στην προσπάθειά του για επανέναρξη το συντομότερο δυνατόν των συνομιλιών.